Sobotní kolaps se Švédkami

17.07.2011 10:09

Je neděle 17.7. a já se pokusím popsat naši ne zrovna vydařenou sobotu.

Utkání se Švédkami jsem považoval za klíč k vytyčenému cíli. V ideálním případě náš tajný sen bojovat o bronzovou medaili měl vést přes mírnou výhru nad zmiňovanými Seveřankami. Osvědčená naše ranní sestava deset partií hraje remízově, ale pak nás sráží dvě typická zatmění a na oběd jdeme se ztrátou 25 IMPů, což je průběžně 11:19 VP (16:41 IMP).  Na obědě mě Petr upozorňuje na svůj postřeh, že od té doby, co jsem sundal ponožky, jsme nevyhráli, a tak i přes téměř čtyřiceti stupňové vedro běžím zkusit holkám pomoci aspoň takto. Hned první partií nás Švédsko posílá na pouze jednociferný počet VP, ale pak si užívám, jak krásně ponožky zabírají a holky se stahuj skóre až na příjemných 13:17 VP a přede mnou je ještě vidina sedmi partií. Jenže ty se pro nás stávají osudné. Poprvé nám kolabují do té doby nejlépe hrající Anička s Kačkou. Zapomenutím systému, špatnou slemovou dražbou a nevydraženou manší v levné nám uplavalo 40 IMPů. A protože v otevřené místnosti padáme ve druhé z manše, výsledek je opravdu krutý: ČR – Švédsko 4:25 VP (53:120 IMP).

Rychle improvizujeme, a na první poločas s Tureckem, které musí vstřebat ještě větší debakl od Francouzek, nasazujeme dvojice Markéta-Kajka a Soňa-Týnka. Bridž přesně odpovídá rozpoložení obou družstev, závody, kdo udělá více antibridžovin naštěstí vyhrávají Turkyně a tak v poločase zatím vedeme 19:11 VP, i když moc dobře víme, že chyb na naší straně rozhodně neubylo.

Dnes dopoledne se pokusíme Turecko dorazit v sestavě Markéta-Kajka a poprvé ráno nastoupí Katka s Aničkou. Mnohem silnější kafé nás čeká ale odpoledne a večer, pokusíme se překvapit proti úřadujícím mistryním světa z Francie.  Musíme teď hodně zabrat, abychom aspoň splnili náš skromnější a rozhodně reálný cíl, a to být do 5. resp. 6. místa.

Ať nekončím tak pesimisticky, vždyť jsme teprve v polovině turnaje, přináším okénko z nebrižového dění. Máme dnes úspěšně domluven odvoz na letiště, Albenu opustíme v 11:30 místního času, abychom vzlétli z Varny v 13:25. Snad nebudeme mít s letem takové starosti, které zažily například Holanďanky s „naší“ Magdou Tichou, když nejprve musely letět místo přímo s přestupem v Praze a ve Varně zjistily, že jim nedorazila zavazadla. Také naši školáci přiletěli se zpožděním náhradním letem. Dnes školáci absolvují první tři porce ze sedmnáctidílného koláče. Čekají je utkání na 20 rozdání s týmy Ruska, Maďarska a Turecka. Tak hodně štěstí a snad nám všem Čecháčkům (tady nás stále místní považují za Čechoslováky) bude chutnat slunečná neděle jako turecký med.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.