První zápas se povedl

15.07.2011 09:56

Přináším reportáž z našeho prvního hracího dne. Předem chci všechny čtenáře upozornit, že je aktuálně pátek 15.7. 3:25 ráno místního času a Petr mi právě usnul a úspěšně přerušuje moje myšlenky nepravidelným chrápáním.

Po bohaté snídani, kdy si opravdu každý (jelikož mám vlastní bezlepkový chléb, tak i já) pochutná na tom, na co má chuť, vyrážíme do hrací místnosti, která je od našeho hotelu vzdálena asi 10 minut. Na úvod nás čekají děvčata z Maďarska, na které jsme minulé mistrovství udělali 23 VP. Bylo by příjemné zahájit turnaj vítězně a tak nabízím holkám, že pokud vyhrají aspoň s dvaceti velkými body, nebudu nosit do sandálů ponožky. První půli hrají Markéta s Kajkou a v otevřené místnosti pod mým dohledem Soňa s Kristýnou. Úvod zápasu je velmi příjemný, brzy získáme vedení 19:0 na IMPy, poté se již hra vyrovnává a na oběd odcházíme po šestnácti partiích s vedením 35:23 IMPů. Po obědě nastupují do druhého poločasu Katka s Aničkou, pro kterou je to premiéra na takovéto akci. Jelikož Maďarky už chybují na obou stolech mnohem víc, přebíjejí tím naše občasné chybičky a celkový výsledek je velmi příjemný: 84:43 IMP, tedy 22:8 VP a já odhazují ponožky v dál.

První poločas druhého utkání proti favorizovaným Holanďankám přenáší jak BBO, tak  VuGraph, kde jsme i my. Není to ale moc příjemný pohled, obě naše dvojice jsou zaskočené agresivní dražbou soupeřek, a když se k tomu přidává i štěstí soupeřů v nesprávně draženém slemu, narůstá skóre až na strašidelných 10:61 IMPů. V posledních pěti rozdáních ale i hráčky Nizozemí chybují, nedraží dvě poměrně lehké manše, takže usínáme (teda aspoň některým se to povedlo) při skóre 37:69 IMP, což je průběžně 10:20 VP.

A jak to tu jinak vypadá? Ubytování slabší, ale asi to odpovídá počtu hvězdiček hotelu. Základním nedostatkem je absence WI-FI, takže kdo ví, kdy umístím tento text na web. Naštěstí alespoň u VuGraphu internet máme, takže se těšíme na vaše vzkazy do diskusního fóra. Jídlo formou švédských stolů na snídani, oběd i večeři nemá chybu a moře je také fajn. Dnes (vlastně včera) jsme oslavili svátek jak Markétky, tak Kajky, takže nálada v týmu je na správné hladině.

Dnes nás čeká nejnáročnější den, druhá půle s Holandskem a celý zápas proti obhájkyním vítězství Polkám.

Je 4:25, snad si chvilku pospím. Ale hlavně ať se dobře vyspí naše kočky…

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.